Thursday, November 1, 2012

REVIEW NOVEL: LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU


Sinopsis belakang buku:

Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.

Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.

Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.

Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah?


Amacam best x? mmg da lama cari novel ni cz aku mmg tau novel hasil tangan Siti Rosmizah mmg "A" la pada aku rasanya  aku ada 3, 4 dah novel hasil tangan dari dia. Novel ni aku beli kat POPULAR AEON, Perda baru2 ni.... semalam baru mulakan pembacaannya tahan tdo lambat sebab perasaan ingin tahu membuak2 dalam hati masa membacanya... mula2 dah part sedih dah kebetulan tgl sorg2 menangis sakan la hehehehe... nak buat cemana jiwa aku ni sgt sentitip.... masih belum habis bacanya kalau ikut hati mau tak tido tp mengenang esoknya nak p kerja jd kena stop dulu.... walaupun belum habis baca rasa macam novel ni mmg best la kna dgn jiwa aku nih... huhuhu....

No comments:

Post a Comment